Kvinnor och hojar del 2

Från Dodge City reste Della vidare genom flera städer under sin väg till St. Louis, Missouri för den årliga konventionen av Federation of American Motorcyclists, föregångaren till American Motorcycle Association.

Hon tog sig sedan vidare till Chicago där hon välkomnades av C. H. Lang, Harley-Davidsons första återförsäljare.

Liten budget

Hon konstaterade att när hon kommit till Milwaukee hade hon rest genom sex delstater men hennes utgifter hade inte överskridit 25 dollar.Efter att ha lämnat Milwaukee, reste Crewe söderut tillbaka genom Chicago och till Indiana där hon blev stoppad två gånger på grund av Trouble. Indiana var då under karantän för mul- och klövsjuka och det har rapporterats att Della var tvungen att lova myndigheterna att Trouble inte skulle lämna sidovagnen innan de med säkerhet var ute ur Indiana. Crewe och Trouble anlände New York City i december 1914, hon hade rest 5 378 miles och täckt tio stater över en period på sex månader. Hon hade ursprungligen planerat att segla till Europa och resa genom den kontinenten, men på grund av det pågående kriget ändrade hon sina planer.

Avis och Effie Hotchkiss

Effie Hotchkiss och hennes mamma Avis korsade USA två gånger 1915 med en motorcykel med sidovagn.Effie var en hårt arbetande kvinna som alltid drömt om att uppleva världen utanför Brooklyn, New York. Sönderstressad så fick hon rådet att sluta jobba och vila upp sig ordentligt.Med pengar från sin fars dödsbo köpte hon sig en motorcykel som hon lärde sig att själv reparera. Därefter lade hon till en sidovagn och började ta med sin mamma på utflykter utanför stans gränser. Enligt Effie var det mamma Avis som kom på tanken att åka på långtur. I den första utgåvan av The Harley-Davidson Enthusiast, publicerad 1916, citeras Avis: “Låt oss åka till Kalifornien. Det är den plats längst bort där jag kan tänka mig. Och vi kan se Panama-Stillahavets internationella utställning i San Francisco”. Med hjälp av Effies bror och syster lämnade duon Brooklyn den 2 maj 1915. Att bli kända var inte deras avsikt.

Avis och Effie Hotchkiss

Dödade skallerorm i 50 graders hetta

Genom att ta den södra vägen korsade de Kalifornien med temperaturer på över 50 grader celsius. De träfffade även på en skallerorm men den sköt Affie med sin pistol. Samma sak gjorde hon med en prärievarg när hon hamnade öga mot öga med den, sköt. Duon berättade också att de i New Mexico hade slut på reservdelar. Det geniala teamet tog då en filt från sin packning, skar ner det till innerrörets längd, rullade det och fyllde det i däcket. I augusti kunde de slutligen doppa sina tår i Stilla havet i San Francisco och blev de första kvinnorna som korsade USA på en motorcykel. Hemfärden gick längre norrut över öknerna i Nevada och Utah.

Effie och Avis Hotchkiss återvände till sitt hem i Brooklyn i oktober 1915, efter att ha rest cirka 9000 miles, som täckte mer än en tredjedel av USA, över fem månader. Medan de var glada att se familjen som de hade lämnat efter, såg de redan fram emot sina nästa resor.

Publicerat av